sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Open house Praha




















Sain piirustustunnilla yhdeltä oppilaalta neliapilan :D
Perjantain aamuna pääsin näyttämään onnistuneimmat otokseni arkkitehtuurivalokuvauksen opettajalle Jaroslaville. Noin sadasta kuvasta löytyi muutama erittäin onnistunutkin, jotka vain vaatisivat seinien suoristamista ja muuta pientä kuvanmuokkausta. Ihan perus juttuja, joilta ei voi välttyä kaupungissa kuvatessa: autoja, ihmisiä, katulamppuja, liikennemerkkejä... Toivottavasti ehdin saada kuvat lopulliseen kuntoon, jotta saisin palautetta valmiista versioista. Koulu jatkui piirtämisellä tällä kertaa Jakubin tunnilla, ja osan oppilaista vedostaessa kesken jääneitä grafiikantöitään, minulle ja muutamalle muulle oppilaalle laitettiin kuivunut kuusi malliksi. Haastava perfektionistille, jonka mieli tekee piirtää jokainen neulanen erikseen. Oppitunti ei kestänyt kovin pitkään, joten oli vain yritettävä tehdä nopeasti, ja viimeisen tunnin aikana sain paljon enemmän aikaan kuin sitä edeltäneillä.

Valmis kuusi ja malli (sekä elävän mallin piirustukseni taustalla)
Kuusi tuntia ennen valmistumistaan

Puolen tunnin jonottamisen jälkeen vielä puoli tuntia jonoa jäljellä













Vihdoin koitti viikonloppu ja kerrankin se tuntui ansaitulta pitkien koulupäivien jälkeen. Open house Prahassa mukana olevien rakennusten ovet aukesivat kymmeneltä ja lähdin pian sen jälkeen liikkeelle, sillä halusin käydä tanssivassa talossa. Kuten pelkäsinkin, jono oli pitkä ja yli tunnin sain odottaa, mutta oli se sen arvoista. Kaunis rakennus oli kaunis sisältäkin ja upeat olivat näköalat. Kymmenisen minuuttia ehdin kierrellä ennen kuin oli lopulta pakko lähteä takaisin. Olin sopinut tapaavani Magdalenan ja hänen ystävänsä Annan parin pysäkin päässä asunnostamme, jotta voisimme kiertää Praha 7 olevat paikat yhdessä. He sentään tuntevat seudun paremmin ja hyvässä seurassa kulkeminen on aina mukavampaa. Ensimmäiseksi etsimme Port X, joka oli palasista koottava kelluva rakennus, jonka pystyi muuntamaan vaikka toimistoksi tai kesäasunnoksi. Mielenkiintoinen ja muotoilu sopi ainakin omaan makuuni. Nälän yllätettyä päätimme pistäytyä kierroksellamme kahvilla jossakin lähistöllä. Tehtävä osoittautui yllättävän haastavaksi, kun nukkumalähiön jok'ikinen kahvila oli viikonloppuna suljettuna. Tai ainakin melkein. Annan avulla löysimme söpön ranskalaisen kahvilan, jossa oli sisäpihalla ihan istua varjossa kahvia kulhosta hörppien. Toinen kiinnostava toimistorakennus oli Port #58, jossa sisustus oli betonia ja puuta, valkoista ja oranssia sekä pisteenä i:n päälle seiniä kiersi erilaisia hauskoja tekstejä, jotka samalla toimivat opasteina. Viimeisessä ja uusimmassa rakennuksessa ArtGenissä oli yhdistetty toimisto ja galleria, mikä näin taideopiskelijan kannalta kuulostaa varsin hienolta ratkaisulta. Tällöin ehkä teoksensa esille laittava ei joudu maksamaan tilasta yhtä paljon, kun sille on muutakin käyttöä. Komea musta ja kiiltävä toimistokompleksi pisti hieman silmään keskellä rapistuvia rakennuksia, joista yksi on muuten markkinapaikka. Aamuisin sieltä saa ostettua tuoreita ruokatarvikkeita edulliseen hintaan, jos on tarpeeksi aikaisin liikkeellä. Pitänee käydä sitäkin kokeilemassa, kun seuraavan kerran on myöhäinen kouluaamu.
Tanssivan talon kahvila

Tanssivan talon parvelta



















Port X, kelluva toimisto







Port X









Port #58, jossa oli mm.musiikkistudio











Port #58













Port #58
Port #58









ArtGen ulkoa

ArtGen, jossa oli yhdistetty toimisto ja taidenäyttely






2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että tunteja on enemmän ja että olet päässyt myös maalaamaan temperalla. Tuota ohjausta ei tunnu olevan paljon. Osittain se saattaa johtua tuosta kielimuurista.
    Helsingissä on myös välillä näitä Open house päiviä esim. Rautatieaseman torniin pääsee tutustumaan.
    Hienoa, että olet laittanut blogiisi paljon kuvia ja huomaan, että kehitystä on tapahtunut. Oletko miettinyt teemaa taiteelliselle projektillesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen erittäin huono keksimään nimiä teoksilleni, mutta kiteyttäisin ehkä kuvieni teeman "prahan kapinoiva kasvikunta" tai vastaavaa. Suurin osa kuvista keskittyy valoon, mutta kuvauskohteet ovat usein erilaisten rapistuvien rakennelmien ja läpitunkevien kasvien sekamelskaa. Teknisesti kovin onnistunutta jälki ei ole, kun kuvat ovat harmaita. Katson vielä, saisinko kasattua jonkin kokonaisuuden digikuvista. Niissä vain olen keskittynyt enemmän kukkien kuin rikkaruohojen kuvaukseen.

      Poista