maanantai 4. toukokuuta 2015

Paljon paljon barbeja



FranK Gehryn suunnittelema"Tanssiva talo"
Pauliinan vanhemmat tulivat lomailemaan Prahaan viikonlopuksi ja me sitten esittelimme heille kaupunkia kuin paikalliset ikään. Kadut ovat tulleet sen verran jo tutuiksi, että osaamme suunnistaa eksymättä suurimmat nähtävyydet läpi ja tiedämme, kuinka metro kulkee. Kiersimme vanhan kaupungin aukiolla katsomassa kirkkoa ja astronomista kelloa sekä maistelimme paikallisia ruokia samaisessa ravintolassa, jossa aikaisemminkin olimme käyneet. Kulkiessamme tapasimme myös kahta kyyhkyä ulkoiluttaneen naisen, joka antoi ohikulkijoiden pidellä lintuja, maksua vastaan tietysti. Se on täällaisessa turistikaupungissa hyvä pitää mielessä: kaikki maksaa aina hanavedestä lähtien, vaikka hintaa ei olisi etukäteen ilmoitettu. Jotain meillekin uutta tuli nähtyä, sillä Frank Gehryn postmodernistista Tanssiva talo -rakennusta emme olleet vielä käyneet katsomassa.


3,6€ kuvaan kyyhkyjen kanssa?



Vaikka turisteja on täällä viikonloppuisin aina paljon, jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuista vuoksi väkeä oli kuin pipoa ja liikkuminen harvinaisen hidasta. Tämä oli minulle tavallaan myös etu, sillä sain muutaman hyvän kuvan väkijoukon ihmisistä, jotka olivat aivan yhtä juntturassa kuin minä.



Tulppaaneja, jotka näyttivät hohtavan jopaennen kuvanmuokkausta
Jääkiekon lisäksi sunnuntaina oli vielä Volkswagen maratoni, joka sulki monet raitiovaunu- ja bussireitit keskustaan. Metro kulki ja sitä käyttivät tietysti kaikki muutkin, mutta retkemme jatkui maratonin ulottumattomiin Wallensteinin puutarhaan ja Prahan linnaan. Kevään alussa näissä käydessämme puut olivat vielä lehdettömiä ja magnoliat täydessä kukassa. Nyt melkein kaikkialla puissa oli jo vähintään silmut ja suurin osa kukistakin lakastunut sen myötä.
Albiino riikinkukko




Tavallinen riikinkukko






Viimeisiä magnoliankukkia



Ihanan sinivioletti orvokki
Tiiliaita sanut jo vihreän hunnun





Tiiliskivi

Pienellä muokkauksella tästä yksilöstä tuli varsin kelpo kuva














Lelumuseon kyltti
Linnan ja sen ympäristön kierrettyämme piipahdimme lelumuseossa, joka oli aivan lähettyvillä. Ensimmäisessä kerroksessa oli valtavat määrät todella vanhoja leluja, osa jopa liki 300-vuotta vanhoja. Monesta ahkerat leikit olivat kuluttaneet maalia pois, mutta yllättävän hyvässä kunnossa olivat ikäänsä nähden. Toinen kerros oli varattu yksin Barbeille, joita oli esillä kissanaisesta spaissareihin Keniä tietysti unohtamatta. Juhlallisen illallisen jälkeen jätimme lämpimät hyvästit, sillä maanantaina meillä Pauliinan kanssa oli koulua ja heillä lähtö takaisin Suomeen.


Sotaleikkejä













Itse paholainen
Hieman erimieltä olen laatikon tekstin kanssa










Barbi ja upeat rillit




Catwoman-barbi (ja photobomb-barbi)






Avantgarde-barbeja sekä MC Hammer






Bad hairday -kennukke?


Uusimpia barbeja ja kieltämättä ainakin tuo blondi keskellä on saanut vähän lisäystä poskipäihin
Kouluviikko alkoi kuten aina ennenkin: laiskasti. Kouluun päästyämme saimme kuulla ongelmista koneiden kanssa, mikä tarkoitti meille omatoimista työskentelyä aamupäivällä ja iltapäivällä, sillä loppukokeiden aikana tunteja on niukasti ja joinakin päivinä osa luokista on käyttökiellossa kokeiden ajan. Turhauttavaahan se kieltämättä on, kun intoa tekemiseen löytyy, mutta opetusta on vaikea saada järjestettyä. Torstaina olisi tarkoitusa jälleen jatkaa temperamaalausta sekä kehittää valokuvia tai jatkaa dokumentaarisen valokuvauksen työpajaa. Ei siis aivan toimeton viikko, vaikka kaikki ohjatut tunnit taitavat kasautua samalle päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti