torstai 16. huhtikuuta 2015

Jääkarhuja, norsuja, pingviinejä, hyenoja... ja täysi muistikortti

Pääsylippu
Keskiviikkona oli ensimmäinen aikainen aamu ja tapaaminen oli sovittu varttia vaille yhdeksän Nádraží Holešovicelle, josta jatkoimme opettajan opastamina bussilla eläintarhalleKoulullamme on eläintarhan kanssaan yhteinen projekti, jossa eläimistä yritetään saada kauniita ja luonnonläheisiä kuvia kalenteria varten, ja tämä projekti on jatkunut jo jonkin aikaa. Perillä olivat vastassa neljä kolmannen ja toisen vuoden opiskelijaa, joista kaksi lähti meidän kanssamme opettajan johdolla kuvaamaan lintuja. Matkalla poikkesimme katsomaan makeja, joita sai mennä katselemaan aitaukseen asti. Koskeminen ja ruokkiminen oli luonnollisesti kiellettyä, mutta monen muunkin eläimen kohdalla kuvaamaan pääsi todella lähelle. Satuimme paikalle juuri sopivasti, kun makit olivat virkeinä ja liikkeellä. Iltapäivällä poislähtiessämme ne nukkuivat yhtenä liikkumattomana pallona.


Kaksi rengasgäntämakia
Sukkela pikkulintu

Suurin osa eläimistä oli saatu tallennetuksi, joten jatkoimme pian matkaa lintujen luo. Moni näistä oli valokuvaajan kannalta pieniä "ongelmatapauksia", jotka liikkuivat joko liian nopeasti tai pysyttelivät piilossa. Yritin itsekin saada yhtä kuvatuksi ja lopputuloksena oli paljon sumeita kuvia juoksevasta linnusta risukossa. Muutkaan eivät saaneet onnistuneita otoksia, vaikka mukanamme olleet olivat ottaneet tähän asti parhaimmat kalenterikuvat. Lähellä seisoskellut kenkänokka oli taidoilleni sopivampi kohde, sillä se ei opettajan mukaan aitauksessa liiku kuin siivouksen aikana. 

Kenkänokkahaikara



Pienen Oreo-keksitauon pidettyämme jatkoimme hetken lintujen kuvaamista, minkä jälkeen saimme lähteä vapaasti kiertelemään ja kuvaamaan. Sovimme tapaavamme opettajan vielä keskipäivällä, mikäli haluaisimme silloin jo lähteä yhtä matkaa takaisin koululle. Lounastimme eläintarhassa olevassa ravintolassa jälleen edullisesti ja tietysti valitsin tsekkiläisiä herkkuja: lihaa, leipämykyjä ja kaalia. Paikallinen ruoka on todella raskasta ja kasvispainotteiselle syöjälle, kuten minä, ähky tulee nopeasti. Ateriaan kuuluu usein pieni keitto mukaan ja koulussa saamme koko kokonaisuuden alle kahdella eurolla. Ruoka on sielläkin hyvää, mutta salaattia jään vähän kaipaamaan. Lounaan jälkeen kerroimme opettajallemme jäävämme vielä iltapäiväksi, kun kerran nähtävää vielä oli ja ilmaiseksi pääsimme sisään, joten siirsimme kuvanmuokkauksen seuraavalle päivälle. Ilma oli todella lämmin ja monet eläimet pysyttelivät piilossa. Hyenastakin ehdin nähdä vain vilauksen varjoissa ja virtahevot vain lilluivat altaassaan.
Lounas




Pingviineillä sen sijaan oli hurjan hauskaa ja yksi esiintyi mielellään kameralle tehden hurjia pyörteitä vedessä. Myös merikarhut uiskentelivat aivan altaan reunassa tuijottaen takaisin veden alta. Norsut innostuivat peuhaamaan vedessä kävellessämme paikalle niitä töllistelemään. Kuvia tuli paljon ja vähän väliä piti huonompia otoksia poistaa muistikortin täyttyessä yhä uudestaan. Indonesia-eläintalossa satuimme paikalle katsomaan orankien ruokailua ja sielläkin apinat olisivat halutessaan päässeet kosketusetäisyydelle, sillä välissä näytti olevan vain puomi, jota ihmiset eivät saaneet ylittää. Samassa paikassa oli twilight zone yöeläimille ja sen käytävillä lensi pieniä hedelmälepakoita.

Perunpingviini


Afrikanmerikarhu

Karibianflamingo
Koneelle latasin illalla vain 600 kuvaa, joiden kunnollinen läpikäyminen tulee viemään paljon aikaa. Täytynee ostaa ulkoinen kovalevy varmuuskopioille, sillä kaiken kaikkiaan kuvia on jo melkein 2000 (huonot jo karsittuna pois), enkä ole täällä kuin vasta viikon ollut.

Intiannorsu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti