lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tästä se alkaa, vaihto-opiskelu Tsekeissä!

Keskiviikko 8.4.2015
Ruuhkainen iltapäivä Helsinki-Vantaalla, täyteen ahdettu 2h lento, sukkuloiminen vieraalla lentokentällä, kunnes luokseni tullaan ystävällisesti kysyen:"Are you Hilda-Maija and Pauliina? Hi, I'm Tereza..."

Puiston ylitsevuotavaa kukkaloistoa
Näin alkoi kahden kuva-artesaaniopiskelijan reilun seitsemän viikon vaihto-opiskelu Prahassa. Ihana vuokraemäntämme oli meitä lentokentällä vastassa, vaikka lento laskeutui vasta puoli yhdeksältä. Hän on ollut suurena apuna pienissä ongelmissamme kuten ruokakaupan ja oikean metropysäkin löytämisessä. Ensimmäinen ilta/yö meni pitsaa ahmien ja selvittäen seuraavan aamun metromatkaa majapaiskastamme Vltavskálta Rostylyyn tapaamaan Miriamia, joka on yhteyshenkilömme vaihtokoulussamme Škola Michaelissa, joka on mm. televisio-, elokuva- ja mainosalan koulu. Aamun metroseikkailun jälkeen näimme Miriamin asemalla ja hänen avustuksellaan ostimme kausiliput, joilla pääsemme ympäri kaupunkia pikku summalla. Harmikseni opiskelija-alennusta eivät saa yli 26-vuotiaat, mutta ei aikuisenkaan kausilippu päätä huimannut (550 korunaa eli 20€/kk). Metro on täällä kaiken kaikkiaan helpoimpia kulkuvälineitä ja linjoja on peräti kolme, joilla risteilee useita vaunuja muutaman minuutin välein. Koulu alkoi tutustumiskierroksella tiloihin ja luokkiin, joita oli valtavasti verrattuna omaan pieneen taidekouluumme (vielä emme ole pahasti eksyneet).

Metro on ehdottomasti helpoimpia tapoja liikkua
Omakuva valokuvauspajasta


 Tukevan lounaan jälkeen pääsimme osallistumaan valokuvauspajaan oppaanamme Petr. Hän kävi viimeistä vuottaan ja avusti meitä tunnilla ja sille valmistautumisessa. Hän lainasi meille myös kameraansa ja saimme kokeilla valokuvausta myös.





Oma kohopainotyöni
Perjantain koulupäivä alkoi kymmeneltä grafiikan tunnilla ja muiden oppilaiden kanssa saimme aloittaa typografiaan liittyvän kohopainotyön. Aihe oli varsin vieras, sillä nyt tarkoitus ei ollut luoda varsinaista taidetta vaan keskittyä kirjainten suunnitteluun käsin vapaavalintaiseen aiheeseen liittyen.





Prahan kevät on jo pitkällä












Päivä loppuikin jo kahdelta, mikä yllätti, kun on ensin tottunut kahdeksasta neljään päiviin Suomessa. Käytimme sitten ihanan kesäisen lämpöisen päivän kiertäen Prahan pakollisia nähtävyyksiä sekä vielä tämän viikonlopun jatkuvia pääsiäismarkkinoita.


Pääsiäismarkkinat vanhan kaupungin aukiolla
Hevoskyytejä markkinoilla

Kaarlensilta (turkkilainen ja kristittyjä vankeja)
Kaarlensilta (Maria)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti